INFO TENTANG ESP SHAKLEE
Pengambilan protien membantu menghasilkan sel
baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan
dan kebaikan protien sebenarnya ?
KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN
Protein
hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam,
daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah
musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini
berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan
selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng,
ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.
Badan
kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk
organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada
sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus,
sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan
mati.
PENTINGKAH PROTEIN?
Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.
25%
daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku,
rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam
bukunya mengatakan kita adalah protein.
Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-
1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%
TAHUKAH ANDA ?
Shaklee
adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan
kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan
adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang
beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa
yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan
sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.
Ini
adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet
harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein
secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang
soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan
tisu-tisu yang rosak.
Soy Protein Shaklee mengandungi 14
gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses
dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula
jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
Soy
Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua
asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu
yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan
oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah
sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak
mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!
Shaklee
hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu
Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui
Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang
digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak
mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):
1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)
Kelebihan ESP ini ialah;
- membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
- menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
- setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
- kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
- indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?
Pelajar
dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2
tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight
management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan
kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan
ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna
hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan
menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
Menarik bukan..?
Hubungi saya untuk harga istimewa ataupun terus
menjadi ahli serta dapatkan konsultasi eksklusif khusus buat pelanggan saya.
✍PM: https://www.facebook.com/messages/sitinurra77
✐Blog: http://celiksihat.blogspot.com/
✉Email: sitinurra77@gmail.com
✆SMS/WhatsApp: 019-5146495
➲COD Area: Bt Gajah, Siputeh, Tronoh, Sri Iskandar
✐Blog: http://celiksihat.blogspot.com/
✉Email: sitinurra77@gmail.com
✆SMS/WhatsApp: 019-5146495
➲COD Area: Bt Gajah, Siputeh, Tronoh, Sri Iskandar
No comments:
Post a Comment