Monday, April 17, 2017

Sijil Halal Shaklee 2017 dan Kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia

Assalamua'laikum. Kebetulan ada yang tanya pasal Shaklee ni diiktiraf HALAL Jakim ke? So saya nak share sijil HALAL Shaklee untuk semua pembaca. Sebenarnya punyalah concern company Shaklee Malaysia terhadap pengguna-pengguna muslim Malaysia, Alhamdulillah hampir setiap tahun Shaklee tak pernah miss renew sijil HALAL ni. Kalah syarikat-syarikat tempatan tau 😅😅😅😅

Sijil Halal Shaklee 2017

Dengan ini produk-produk Shaklee secara rasminya diiktiraf sah HALAL sebagaimana Sijil Halal Shaklee 2017 sehingga 31 Dec 2017.

Tambahan, untuk pengetahuan semua juga yang mungkin tak berapa jelas kenapa dikeluarkan oleh Islamic Services Of America (ISA) dan bukan JAKIM, ini adalah kerana semua produk Shaklee dihasilkan di USA. Oleh itu semua produk-produknya mendapat kelulusan dari badan ISA. Kemudian Shaklee Malaysia akan upload sijil Halal ni di website Shaklee Malaysia.

Berkenaan dengan Islamic Services Of America (ISA) pula, dia adalah  satu badan yang mengawal selia status HALAL di Amerika tetapi mendapat pengiktirafan oleh JAKIM. Boleh rujuk website JAKIM untuk mengetahui lebih lanjut badan-badan halal antarabangsa lain juga. Untuk mengetahui senarai badan-badan halal yang diktiraf JAKIM juga boleh klik SINI. Bukan hanya badan dari Amerika sahaja yang ada malah dari merata negara ada dalam list ni.


Sijil Halal Shaklee 2017


Bila dah ade sijil HALAL, selain sijil HALAL produk, mesti korang tanya ade kelulusan KKM pulak ke? Huhuhu
Of coz lah kan, produk world class macam Shaklee mestilah ada kelulusan KKM yang membuktikan bahawa produknya selamat lagi semulajadi. Sticker hologram pada botol-botol vitamin sendiri dah menunjukkan bukti kelulusan dari KKM.

Sijil Halal Shaklee 2017

Mungkin pada entri akan datang saya akan tunjukkan cara untuk semak secara online kod hologram dengan website senarai produk-produk yang ada kelulusan KKM sendiri.

So, korang lepas ni bolehlah guna produk-produk Shaklee tanpa was-was ye.

Sekiranya ingin dapatkan produk-produk Shaklee yang best ni dengan harga yang berbaloi-baloi berserta konsultasi eksklusif dan percuma dari saya, bolehlah hubungi saya di,

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak 
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota

7 comments:

Yuzaine Samilan said...

Tq for sharing. Tak salah pilih shaklee

nurhafizah zamri said...

Alhamdulillah dah dpt jawapan pon ..

Mama Khalish Shoppe said...

Alhamdulillah gunakan tanpa was-was gitu kan. Terima kasih untuk info ini.


http://mamakhalishshoppe.blogspot.my/2016/11/tips-diet-untuk-kurus-dengan-mudah-dan-cepat.html?m=1

Nurul Suwana said...

hak kita sebagai pengguna..buat pilihan yg bijak

Mama Khyranaeems said...

Alhamdulillah. Ni la produkyg wajib kita miliki. Siap ada logo Kkm dan yg penting ianya selamat dan halal

Najihah Abdul Mutalib said...

Alhamdulillah..jdlah pengguna yg bijak.

Puan Farah said...


alhamdulilah...boleh guna tanpa was2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...