Wednesday, May 3, 2017

CARA MENANGANI HB RENDAH KETIKA HAMIL DENGAN SUPLEMEN SEMULAJADI

Di sekitar bulan lepas, k ct telah didatangi dengan dua orang ibu hamil. Seorang darinya mengalami masalah Hb rendah ketika dalam fasa 2nd trimester kehamilan. Manakala seorang lagi ibu hamil dalam fasa pertama pula mengalami masalah tekanan darah tinggi. Alhamdulillah k ct dapat bantu kedua-dua ibu muda ini menangani masalah Hb rendah ketika hamil secara semulajadi. Walaupun kedua-dua masalah ini merupakan masalah biasa yang sering dialami wanita hamil, namun tindakan perlu dilakukan untuk meningkatkan semula paras Hb ibu pada bacaan yang baik dan juga sangat-sangat penting untuk ibu hamil mengawal tekanan darah dari terus naik tinggi. Selain ubat-ubatan yang dibekalkan dari klinik ibu&anak, ade juga cara yang lebih baik untuk menangani Hb rendah ketika hamil dengan suplemen semulajadi. Justeru hari ini k ct ingin kongsikan cerita seorang ibu yang mengandung anak sulong kali pertama berjaya menangani masalah Hb rendah ketika hamil malahan bonus tambahan kulit ibu menjadi semakin cantik, ibu hamil juga hilang sakit-sakit dan lenguh-lenguh pinggang di sepanjang kehamilannya. Alhamdulillah

Source : Webmd

Ceritanya begini,

" Nama saya Siti Aishah Binti Mohamad. Umur 24 tahun. Saya seorang surirumah sepenuh masa dan ibu kepada seorang anak perempuan berusia 5 bulan. 

Saya dah amalkan Shaklee ni selama 9 bulan iaitu ketika usia kandungan saya 5 bulan. Punca saya ‘jatuh hati’ dengan Shaklee adalah disebabkan ‘hb’ saya ‘low’.... Bile ‘hb’ dah ‘low’, dengan tak lengahnye saya cari ape2 supplemen atau ubat jenis pil yang boleh bantu saya normalkan balik ‘hb’ saya tu.


Dengan bantuan Mr.Google, kebanyakan story-mory yang dipaparkan adalah kebaikan Shaklee. Haaaa nampak tak permainan Mr.Google kat situ? Die bagi saya petunjuk yang sangat tepat okeyh! Hihii..nak tahu sebab ape???

Secara kebetulan ex-teacher sains saya mase sekolah menengah dulu merupakan pengedar Shaklee. So, tak payah saya nak cari jauh2..depan mate dah ade pun..saya dapat info ni pun melalui ‘FB’ beliau.

Suatu hari tu, secara kebetulan saya nampak beliau post pasal cara mengatasi ‘hb low’ dengan mengambil supplemen Vita-Lea dari Shaklee. Dengan izin suami, tak lengah nyer saya terus order dan dapat memiliki set hamil dari Shaklee iaitu Vita-Lea, Vita C, B-Complex dan Ostematrix. Alhamdulillah, selepas 3 minggu amalkan set hamil Shaklee, ‘hb’ saya kembali normal. Cik Misi pun terkejut! Siap tanye lagi ape rahsianya. Hihihii..

Sepanjang preggy saya mengalami sakit2 badan terutamanya tulang belakang dan bahagian pinggang. Kadang2 tu tahan sakit sampai nak call tukang urut. Tapi, alhamdulillah dengan amalkan ostematrik secara konsisten hilang segala sakit2 badan. Terus tak jadi nak panggil tukang urut. Hahaa!

Saya terus amalkan Shaklee sehingga bersalin. Ketika saya dalam pantang, saya cuma tambah Zinc Complex. Haa nampak tak sebotol Shaklee boley tahan sehingga 5 atau 6 bulan. Tu yang best dan jimat. Walaupun bersalin secara normal, saya mengalami luke/koyak terlalu banyak/besar. Almaklum le baby 1st..hehee..

Sepanjang mengamalkan zinc complex dan supplemen shaklee yang lain, luka dan jahitan saya cepat sembuh. Semasa dalam pantang juga, perkara yang paling menakjubkan dan tak boleh saya lupekan malah buat semua orang terkejut apabila kepala anak saya jadi tegak je bila dukung, tak lembik atau telentok2...

Mase usia anak saya sebulan pulak, kaki anak saya jadi kuat apabila cuba didirikan. Jiran2 yang datang menziarah pun teruje melihatnya. Sampai mak mentue saya gelarnya ‘Baby Shaklee’ disebabkan telebih kalsium gaknya. Hahaa! Tu lah hakikatnya.

Source : BabyCenter



Ostematrix juga banyak membantu saya dalam penyusuan. Saya sentiasa amalkan ostematrik sebelum tidur. Bila tengah malam Miss B saya akan jadi bengkak sebab banyak susu. Sampai basah baju saya dibuatnya. Hihii.. Alhamdulillah rezeki anak saya untuk menikmati titisan emas ni secukupnya...

Vita C juga banyak membantu saya dari segi kulit muka. Sebelum amalkan Vita C Shaklee, kulit muka saya sangat kusam, betompok2 dengan parut jerawat dan tona kulit tak sekata...
Alhamdulillah, sejak amalkan Vita C Shaklee, kulit saya kembali sekata. Tak de dah tompok2/parut jerawat. Paling bestnya kulit semakin cerah dan jerawat pun malu2 nak keluar. Hihiii..

Itu lah pengalaman saya mengamalkan Shaklee sehingga hari ini. Tanpa Shaklee mungkin badan saya sentiasa jadi letih lesu dan tak bermaya. Terima kasih Shaklee kerana telah membuatkan saya jadi cantik secara sihat dari segi zahir dan batin. Alhamdulillah. "
Siti Aishah Binti Mohamad

Kesimpulannya,

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hb rendah ketika hamil, mengambil Set Lengkap Hamil Shaklee dapat mengembalikan bacaan Hb ibu ke paras normal. Set Lengkap Hamil Shaklee dapat memenuhi keperluan ibu hamil dan juga bayi di dalam kandungan malahan sangat-sangat membantu ibu hamil untuk kekal cergas di sepanjang tempoh kehamilan.

Malah Set ini juga memenuhu piawaian KKM untuk ibu hamil dan ia juga telah mendapat pandangan yang positif lagi baik dari kaca mata seorang doktor. Boleh rujuk SINI.


SET LENGKAP HAMILSHAKLEE


Sekiranya ingin mendapatkan terus Suplemen Lengkap Hamil Shaklee secara kredit & direct, bolehlah klik pada gambar di atas dan buat belian online. Sekiranya ingin mendapatkan harga istimewa serta pelbagai privilege sebagai ahli berdaftar, bolehlah hubungi k ct untuk konsultasi eksklusif khusus buat pelanggan-pelanggan k ct.

FB : Siti N Sheikh Abdullah
FB Page : CelikSihat Page 
Blog : CelikSihat 
Instagram : kakct_shaklee
Email : sitinurra77@gmail.com
HP : 019-514 6495
WhatsApp : www.wasap.my/60195146495
COD Area : Tronoh, UTP, UITM, Bandar U & Seri Iskandar

Inshaallah saya sedia membantu anda!

Pengedar Shaklee Perak  
Pengedar Shaklee Ipoh 
Pengedar Shaklee Batu Gajah
Pengedar Shaklee Tronoh 
Pengedar Shaklee Seri Iskandar
Pengedar Shaklee UTP
Pengedar Shaklee UiTM Seri  Iskandar 
Pengedar Shaklee Bandar U 
Pengedar Shaklee Bota


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...